Országos tantárgyversenyek

Három országos szintű tantárgyverseny zajlik jövő héten Bihar megyében, hangzott el a tanfelügyelőségen tartott szerdai sajtótájékoztatón.

Az ortodox vallásból szervezett megmérettetés április 2 és 6 között lesz megszervezve. Az ünnepélyes megnyitó hétfőn 17 órától lesz, a Holdas templomban, az ünnepélyes díjátadás pedig pénteken, az állami színház épületében lesz megtartva. Maga amegmérettetés a Dacia általános iskolában zajlik. 265 gyerek vesz részt, közülük hatan képviselik megyénket.

A szláv nyelvekből szervezett országos tantárgyverseny ünnepélyes megnyitója vasárnap lesz, s április 4-én ér véget. Ezen 74 diák vesz részt, ezen belül Bihar megyéből 14-en, a megmérettetés pedig a Gojdu középiskolában lesz megszervezve. A harmadik tantárgyverseny során roma nyelvtudásukról adnak számot a diákok, s mint elhangzott, ez a megmérettetés az eddigi jó eredmények miatt zajlik az idén Bihar megyében. Ennek a versenynek a színhelye a szentmártoni iskola. Mint megtudtuk mindhárom tantárgyverseny esetében a diákokat és a kísérő tanárokat a félixfürdői Padiș hotelben fogják elszállásolni.