Országos tantárgyverseny

Bihar megye – Első alkalommal szervezik meg Bihar megyében az országos matematikai tantárgyversenyt, mondta el Dorel Luca főtanfelügyelő a keddi sajtótájékoztatón.

Az eseményre, mely április 17 és 21 között zajlik, 550 hazai és 15 moldáviai diákot várnak, továbbá 50 kísérő tanár és 60 olyan tanár vesz majd részt, aki az országos szakbizottság tagja. A résztvevők a félixfürdői Padiş szállóban laknak majd. Nagy szerencséjük volt a szervezőknek, hogy sikerült elintézniük a szállást és az étkeztetést napi 50 lejért a szakszervezetek szállodájában, ebben segítségükre volt Ioan Ţenţ, a Tanügyi Szabad Szakszervezet Bihar megyei vezetője is. Emellett a Helyi Tanácstól 40 ezer lejt, a Megyei Tanácstól pedig 80 ezer lejt kaptak, ugyanis a szállásra és étkezésre való fejenkénti napi 18,2 lejes állami támogatásból nehezen boldogultak volna.

Az országos tantárgyverseny a váradi Emanuil Gojdu Középiskolában zajlik majd, s mint ilyen alkalmakkor mindig, most is részt vesznek Franciaország hazai nagykövetségének képviselői, akik a legjobbaknak ösztöndíjat ajánlanak majd fel franciaországi felsőoktatási intézményekben. Eljönnek továbbá a Mycrososft hazai képviselői is, akik matematikai számítógépes programot mutatnak majd be, s különféle szakkönyvek kiadói is képviseltetik magukat. Ha jó idő lesz, a Gojdu udvara tele lesz standokkal, mondta a főtanfelügyelő.