Országos felmérők menetrendje

Illusztráció
Illusztráció
Liviu Pop tanügyminiszter kedden jóváhagyta a II., a IV. és a VI. osztályos diákok országos felmérőjének menetrendjét, melyek a 2017-2018-as tanévben 2018. május 7-24. között zajlanak.


A kalendárium szerint a másodikosok május 7-én írásbeliznek román nyelvből, illetve a magyar diákok anyanyelvből, majd másnap ugyanezen tantárgyakból az olvasási teszteknek vetik alá magukat. Május 9-én matematikából vizsgáznak, míg a magyar gyerekek román nyelvismeretből (írás és olvasás) május 10-én mérettetik meg magukat.

Negyedik osztály végén a következőképpen tervezik a felmérőket: román nyelv – május 15., matematika – május 16., anyanyelv – május 17-e. A hatodikosok május 23-án nyelv és kommunikáció, május 24-én pedig matematika és természettudományok próbán vesznek részt. Az eredményeket közlik a szülőkkel.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .