Nagykovácsi

2023.11.05. 20:00

Menczer: sohasem akartam, hogy mindenki szeressen - avagy árt-e egy kereszt a természetnek?!

A külügyi államtitkár közösségi oldalán számolt be a Nagykovácsi keresztégetés fejleményeiről.

MW

Forrás: Menczer Tamás Facebook oldala

Augusztus 20-án ismeretlenek felgyújtották és porig égették a Pest vármegyei Nagykovácsiban, a Nagy-Szénás hegyen pár éve felállított fa keresztet. Az eset nagy port, komoly indulatokat kavart.

Az ügyben megszólalt Menczer Tamás külügyi államtitkár, Nagykovácsi országgyűlési képviselője is. Menczer Tamás Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az engedélyek már adottak a korábban felgyújtott kereszt helyreállításához, azonban vannak emberek, akik ezt nem nézik jó szemmel.

Az államtitkár vasárnapi Facebook-bejegyzésében írt a jelenlegi helyzetről:

Sohasem akartam, hogy mindenki szeressen - avagy árt-e egy kereszt a természetnek?! 

Múlt vasárnapi videóm után sokan megnyilvánultak a felgyújtott kereszttel kapcsolatban, ezt köszönöm, ez bizonyítja, hogy önmagán túlmutató ügyről van szó.
Szeretném 4 pontban világossá tenni az alábbiakat: 

1. Továbbra is meggyőződésem: elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárhol, bármikor, bármilyen körülmények között keresztet égessenek! 

2. Egyesek azt állítják, hogy “a Menczer a környezetvédők ellen harcol”. De ez nem igaz. Ugyanis, amit én szeretnék, az a legcsekélyebb veszéllyel sincs a természetre. Egyrészt nyilvánvaló, hogy a 20x20 cm-es alapra állítandó kereszt semmi veszélyt nem jelent a természetre. Másrészt ezen a hegyen eddig is állt egy kereszt. Eddig senki sem állította, hogy a kereszt miatt kipusztult a leánykökörcsin vagy az árlevelű len. Azt sem mondta senki, hogy a korábban ott álló, és augusztus végén felgyújtott kereszt veszélyeztette a fűrészlábú szöcskéket. Ha tehát a kereszt eddig sem jelentett veszélyt a természetre, a jövőben miért jelentene? Az én célom a korábbi állapot helyreállítása, ahol kereszt állt, ott álljon újra kereszt. 

3. A Duna-Ipoly Nemzeti Park fura ura azt állítja, hogy a kereszt a természetvédelmi célokkal “nem összeegyeztethető”. Fentiekre tekintettel ez persze nem igaz. Igazgató úr azt is kinyilatkoztatta, hogy a természet templom, amelyet védeni kell - a kereszttől is. Tisztelettel felhívom a nagyhatalmú Igazgató úr figyelmét arra a talán nem elhanyagolható tényre, én még olyat nem hallottam, hogy a kereszt a templomot elcsúfítja…
Az én megítélésem szerint Igazgató úr döntéseivel és megnyilatkozásaival kizárólag alkalmatlanságát bizonyította.  

4. Persze látom, hogy az ügyben képviselt álláspontom miatt nem mindenkinél lettem én a kedvenc. Ezzel kapcsolatban két észrevételem lenne. Az én körzetemben élők természetesen bármely ügyben számíthatnak rám, az ajtóm mindenki előtt nyitva áll, függetlenül attól, hogy ebben az ügyben egyetértünk-e. A másik az, hogy engem nem zavar, ha csúnyákat mondanak rám. Én sohasem akartam, hogy mindenki szeressen. Sőt, ha mindenki szeretne, az kifejezetten zavarna.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában