Összefonódások

2023.02.02. 13:15

Tízmilliókat kapott Gyurcsánytól az adócsalásért elítélt Czeglédy Csaba

Tizenkét millió forintos szerződést kötött karácsony előtt a DK parlamenti képviselőcsoportja a korábban adócsalásért elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával. Eszerint fél évig kell jogi tanácsokat adnia a párt képviselőinek - derítette ki az Origo.

Czeglédy Csaba (k) a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án, mögötte Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója két alkalommal is megbízta Czeglédy Csaba ügyvédi irodáját bő fél éven belül – írja az Origo.

Az Országgyűlés hivatalos oldalán közzétett adatok alapján a portál azt írja: 

a korábban adócsalásért egyszer már jogerősen elítélt Czeglédy Csaba ügyvédi irodája közel 11,5 millió forintos szerződést kapott Gyurcsány Ferenctől, így jogi tanácsokkal láthatja el a DK országgyűlési képviselőcsoportját január elsejétől június végéig.

Mint írják, a megbízási szerződést a DK részéről Sebián-Petrovszki László pártigazgató, illetve a másik féltől Fodor Tímea irodavezető (Czeglédy felesége) írta alá.

Czeglédyék mostani szerződése azonban nem az első volt a sorban: a DK-frakció májusban ugyanekkora összegért bízta meg őket jogi tanácsadással. A parlamenti adatbázis szerint a társaság összesen négy alkalommal volt befutó a baloldali párt pénzosztásánál: 2019 végén és 2020 közepén is ott voltak a nyertesek között.

Czeglédy elsősorban a botrányos ügyei miatt ellene folyó eljárásokkal került be a hírekbe. 

Húsz évvel ezelőtt, 2002-ben egyszer már jogerősen elítélték adócsalásért, de jelenleg is folyik ellene eljárás, amelyben hatmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással és gazdasági csalással vádolják húsz társával együtt. 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában