Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)

Akt.:
Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)
2015. március 10. – Ha választhat a gyors súlycsökkenést ígérő diéta vagy csodaszer, illetve egy hosszabb és rendszeres mozgással járó fogyókúra között, válassza az utóbbit!

Egy kis mitológia…:
Héliosz, a Nap és a fény istene. Nappal keletről nyugat felé egy kocsival szeli át az eget, melyet négy tüzes ló húz. Eosz, a Pirkadat halad előtte, az éjszakát pedig egy arany tálban tölti, és Okeánosz folyóján visszavitorlázik keletre. Héliosz “mindent lát és mindent hall”, ezért is hívták tanúnak az eskükhöz. Ő fedezte fel Árész és Aphrodité viszonyát, és mondta el az istennő férjének, Hephaisztosznak. Héliosz a szem fényének is az ura, így képes vakokat újra látóvá tenni.

Az oroszlán jellem:
Elsősorban az élet szeretete, vitalitás, túlpezsgő életerő jellemzi. Optimista természetű, tele van bizalommal minden és mindenki iránt. Nagylelkű és segítőkész, erős kisugárzásával sokakat képes belelkesíteni. Szüksége van arra, hogy nagyra értékeljék, dicsérjék és megbecsüljék, hajlamos lehet a színpadiasságra, a drámai fellépésre. Szereti a pompát, a luxust, a szabadságot. Előfordulhat hogy hencegővé és hatalmaskodóvá válik, de ilyenkor a nagyzási hóbortja mögött a kisebbrendűségi érzése húzódik. Erős érvényesülési vágya van, általában céltudatos. Ettől azonban még megmarad játékossága, és az élet élvezetének képessége.

Az oroszlán a szerelemben:
Igazi romantikus, szenvedélyes hódító a szerelemben, és elvárja, hogy szerelmét ugyanilyen hévvel és odaadással viszonozzák. Nagyon birtokló tud lenni, viszont hajlandó mindent megadni annak, akit szeret. Nagylelkűsége, lovagiassága, bőkezűsége a partnerkapcsolataiban is megnyilvánul. Ha úgy érzi, hogy nem szeretik, büszkén felvetett fejjel elvonul.

Az oroszlán és az állatok: Az egyedül élő ragadozók, az oroszlán, a párduc, a sas tartozik ide, valamint a kakas és az aranyhal is.

Az oroszlán és az autók: A nagyon drága sportautók illenek hozzá, emellett a Mercedes és a Jaguár is. Szereti a száguldást, de még inkább azt az érzést, hogy ő uralkodik az úton. Ha tehetné, mindig rendőri felvezetéssel közlekedne, mint egy király…

Az oroszlán és a vacsora: A tömény, aromás ízeket kedveli, gyakran túl fűszeresen szereti az ételeket. Egy több fogásból álló “luxusvacsorával” biztosan megörvendeztethetjük.

Az oroszlán színei: aranysárga, fehér

Az oroszlán testrészei: szív, gerincoszlop

Az oroszlán otthona: tágas szobák, reprezentatív bútorok, egyéni megoldások jellemzik.

Az oroszlán jelmondata: “Bármit is teszel, teljes szívvel tedd.”