ERDON Országos hírek

2017.01.04. 13:01

Kelemen Hunor: az RMDSZ megszavazza a Grindeanu-kormányt, de ez még nem jelent biankó csekket

Megszavazzák az RMDSZ parlamenti képviselői a Grindeanu-kormányt, de ez még nem jelent biankó csekket - közölte kedden Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Megszavazzák az RMDSZ parlamenti képviselői a Grindeanu-kormányt, de ez még nem jelent biankó csekket - közölte kedden Kelemen Hunor szövetségi elnök.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség parlamenti frakcióinak együttes tanácskozását követően Kelemen kijelentette: tanulmányozták a kormányprogramot, és ellenszavazat nélkül úgy döntöttek, hogy - tekintve a PSD-ALDE kormánykoalícióval kötött parlamenti együttműködési megállapodást - szerdán bizalmat fognak szavazni a kormányprogramnak és a Grindeanu-kabinetnek. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kormány minden projektjével egyet fogunk érteni - szögezte le a szövetségi elnök.

Kelemen hozzátette, a kabinet minden kezdeményezését külön-külön fogják mérlegelni, ez tehát nem egy biankó csekk, de egy bizalmi szavazás, a koalíció vezetőivel hétről-hétre tárgyalásokat folytatunk majd.

Az RMDSZ vezetője azt is elmondta: a PSD kormányprogramja nagyon sok részletében megegyezik az RMDSZ javaslataival.

AGERPRES/(RO - szerző: Cătălin ALEXANDRU, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!