Orosz lányé lett Jimi Hendrix gitárja

Orosz lányé lett Jimi Hendrix gitárja
Az orosz Jekatyerina Ivanováé lett Jimi Hendrix, a legendás rockzenész gitárja.

A lány nem sokkal karácsony előtt látta meg a gitárt egy árverési kiállításon, s élettársa, Ronnie Wood, a Rolling Stones gitárosa néhány nap múltán megajándékozta Jimi Hendrix hangszerével, amelyet 13 ezer fontért szerzett meg az árverésen.

Az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség a brit sajtót idézve azt írta, hogy Jekatyerina elkezdett gitározni tanulni és hivatásos zenészi karrierről álmodik. A jelentés szerint még azt sem zárják ki az angol lapok, hogy az ifjú hölgy felléphet a Stones valamelyik koncertjén. A 62 éves Ronnie Wood 1976 óta tagja hivatalosan a Rolling Stones együttesnek, de már korábban is együttműködött Mick Jaggerrel és a csapattal, továbbá vesz fel szóló lemezeket is. A 20 éves Jekatyerinával tavaly tavasszal ismerkedett meg Londonban, egy fogadáson, s azóta együtt élnek.

James Marshall „Jimi” Hendrix (1942-1970) amerikai gitáros, énekes, zeneszerző. Mind a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Rajongók és kritikusok egyaránt elismerik kivételes tehetségét, a Wikipédia szerint sokan a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitárosnak tartják.