Örömfestészeti kiállítás a TEG-ben

A kiállítást Gavrucza Tibor nyitotta meg
A kiállítást Gavrucza Tibor nyitotta meg
Pénteken a Tibor Ernő Galériában megnyílt az ötödik kismarjai alkotótáborban született festményekből és rajzokból álló kiállítás, amely ezúttal a kenyeret, a kenyér készítésével kapcsolatos munkálatokat helyezi előtérbe.

Érett búzakalász, kenyérsütő asszonyok, vöröslő nyár és idilli környezet köszön vissza a Tibor Ernő Galéria falairól, amelyen gyerekrajzok és felnőttek festményei egyaránt jelen vannak. A péntek délutáni kiállításmegnyitón Gavrucza Tibor köszöntötte a közönséget, kiemelve azt, hogy a kismarjai alkotótábor immár egy határokon átnyúló kapcsolatot jelent, hiszen Bihar és Hajdú-Bihar megyeiket hoz össze. Idén a kiállítás a kenyér témája köré épül, egy olyan fontos táplálék köré, amely közmondásainkban, szókapcsolatainkban is él, a magyar kultúra szerves része. Pethő Ferencné Tilda, a Kismarja Közösségéért Egyesület elnöke kiemelte, az alkotótábor olyan értékteremtő esemény, amely beivódott a kismarjaiak életébe.

Meglepetés

A megnyitón a közönség Oláh Gabriella és Székely Boglárka hegedűjátékát hallgathatta meg, illetve S. Németh Katalin két verset adott elő, köztük Dsida Jenő Erdély című alkotását. A kiállításmegnyitón egy meglepetésre is sor került, ugyanis a résztvevők felköszöntötték a születésnapját ünneplő Széll Katalint. A megnyitó szeretetvendégséggel ért véget. A kiállítás november 4-ig tekinthető meg, naponta 11–16 óra között.

János Piroska