„Öröm volt a Bihari Naplónál dolgozni”

Kollégái, barátai körében Dérer Ferenc a hegyközszentimrei Nagy Sándor Borászat előtt. Fotó: Ciucur Losonczi Antonius
Kollégái, barátai körében Dérer Ferenc a hegyközszentimrei Nagy Sándor Borászat előtt. Fotó: Ciucur Losonczi Antonius
„Ez a mai nap egy időszak lezárása, ami tele volt sok jóval, kisebb buktatókkal, de öröm volt a Bihari Naplónál dolgozni, és ilyen csodálatos embereket megismerni” – pénteken Hegyközszentimrén e szavakkal búcsúzott lapunk főszerkesztő-helyettese, Dérer Ferenc.

Letette a tollat, de nem véglegesen, és nyugdíjba vonult a Bihari Napló egyik alapítója, főszerkesztő-helyettese, Dérer Ferenc, aki a maga 74 évével (szombaton, január 13-án töltötte be) örökifjúként járta a megyét, ha szükség volt rá, szerkesztette a lapot, akár vasárnap is, hogy az olvasók a kora reggeli órákban értesülhessünk a megyében, országban történt eseményekről. Dérer Ferencet mindenki szerette, hiszen a kollégák, és a megye magyarlakta településeinek polgármesterei egy kiváló nyugdíjas bulit szerveztek a számára pénteken, késő délután, a szentimrei Nagy Sándor Borászat pincéjében, ahol a kitűnő hangulatot kiváltó különböző pálinka és borfajta mellett a szakácsasszony is kitett magáért a finom vacsorával. A meghívott vendégek és kollégák sok ajándékkal halmozták el a jóbarátot, mindenki fűzött hozzá egy kedves mondatot.

A család a legfontosabb

Az ünnepelt köszönetet mondott mindenkinek a hozzá fűződő barátságért, a kollégáknak az együtt eltöltött, kellemes, és néha nehezebb napokért. Mint megfogalmazta, ő tulajdonképpen egy boldog ember, hiszen majdnem mindent sikerült megvalósítania egykori álmából, örül és boldog annak ellenére is, hogy voltak ugyan nehéz időszakok az életében, de azok, akik szeretik mindig ott voltak a közelében, bátorították, erőt adtak számára a folytatáshoz. A legnagyobb kincs számára a családja, és mindenkinek ajánlja, hogy minden esetben a család legyen életük központjában, hiszen a családra mindenkor lehet számítani, a feleség, a gyerekek, unokák azok, akikért érdemes minden nap küzdeni, ők azok, akikhez naponta hazatalálsz, akiket átölelsz, és este boldogan hajtod álomra a fejedet. Viccesen hozzátette még, hogy ez nem egy búcsú, mert azért ilyen könnyen nem szabadulnak meg tőle, fog ő még írni a lapba, és bármikor segít, amennyiben igénylik. – Ez a mai nap egy időszak lezárása, ami tele volt sok jóval, kisebb buktatókkal, de öröm volt a Bihari Naplónál dolgozni, és ilyen csodálatos embereket megismerni – fogalmazott.
Dérer Ferenc, köszönjük neked a munkásságot, tölts minél több időt szeretett családod körében, foglalkozz sokat az unokákkal, akik a család szemefényei, hiszen talán valamelyik tovább viszi szép hivatásodat, az újságírást.
Isten éltessen, Ferenc, erőben, egészségben közöttünk!

Tóth Zsigmond