Örökbefogadók Napja az állatkertben

Örökbefogadók Napja az állatkertben
Április 25-én, szombaton 9-18 óra között a váradi állatkertben megrendezik a Felelős Örökbefogadók Napját- tájékoztatta az Erdély Online-t Bimbó-Szuhai Tibor, a létesítmény vezetője.

Eddig közel 100 állatot adoptáltak, a szurikátákon kívül főleg a nagyragadozók a legnégyszerűbbek, mint például a tigris, a párduc vagy a farkas. Az ország egész területéről akadnak nevelőszülők (Temesvár, Brassó, Bukarest, Konstanca stb.), illetve még Helsinkiből is jelentkezett valaki. Az örökbefogadók az oklevelük felmutatásával ezen a napon ingyen léphetnek be a zoóba, és részt vehetnek az istápoltjuk számára szervezett foglalkozásokon, természetesen abban az esetben, ha ezek nem nagymacskák vagy egyéb veszélyes állatok.
Megtudtuk még azt is, hogy valószínűleg egy körülbelül 4-5 éves hím törpe víziló fog érkezni az állatkertbe Nyíregyházáról, jelenleg a különböző engedélyek beszerzésének fázisában vannak. A konkurenciát egy dél-afrikai állatkert jelenti, és azért lenne fontos, illetve érdekes, hogy Váradra kerüljön a törpe víziló, mivel Romániában csak egy, Európában pedig csupán 70 állatkertben él ilyen állat, a világon szabadon pedig körülbelül 3 ezer.