Őrízetbe vették, majd óvadék ellenében szabadlábra helyezték Puiu Popoviciu üzletembert

Puiu Popoviciu üzletember
Puiu Popoviciu üzletember
Őrizetbe vette hétfőn a londoni rendőrség Puiu Popoviciu üzletembert, akit jogerősen hét év börtönbüntetésre ítélt a legfelsőbb bíróság a Băneasa-ügyben.


Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye értelmében értesítették Popoviciu őrizetbe vételéről a fővárosi ítélőtáblát és az igazságügyi minisztériumot, amelyek hatáskörébe tartozik az elítélt üzletember kiadatásának kérvényezése. Puiu Popoviciu júniusban hagyta el az országot, így nem tudták börtönbe zárni, miután kimondták ügyében a hét év szabadságvesztésről szóló jogerős ítéletet. Ezért a bukaresti ítélőtábla nemzetközi körözést adott ki ellene. Tudorel Toader igazságügyi miniszter hétfőn úgy nyilatkozott, amint minden szükséges irat a tárca rendelkezésére fog állni, kérvényezik Popoviciu kiadatását.

Óvadék kifizetése ellenében szabadlábra helyezték a hétfőn Londonban őrizetbe vett Puiu Popoviciu üzletembert – nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek hivatalos források. Ezek szerint 200.000 font óvadékot fizetett ki Popoviciu, akinek a vonatkozó nagy-britanniai törvények értelmében hetente három alkalommal jelentkeznie kell a londoni rendőrségen.

www.agerpres.ro