Őrizetbe vették Kiss Sándort

Akt.:
Kiss Sándor, a Bihar Megyei Tanács alelnöke
Kiss Sándor, a Bihar Megyei Tanács alelnöke
Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) nagyváradi részlege ma őrizetbe vette Kiss Sándort, a Bihar Megyei Tanács jelenlegi alelnökét, a megyei RMDSZ elnökét. A vád korrupciós ügyben való részvétel.

Kiss Sándort, a Bihar Megyei Tanács alelnökét ma reggelre hívatták be az Országos Korrupcióellenes Ügyészség nagyváradi székhelyére, a kihallgatás és a vád ismertetése után a vádhatóság 24 órás őrizetet rendelt el a politikus esetében, akit a megyei rendőrség fogdájába vittek. Az ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy helyezzék előzetes letartóztatásba Kiss Sándort, erről eddig még nem született döntés.
Hírforrások szerint ugyanabban az ügyben vették őrizetbe Beniamin Rust, a Selina építkezési tröszt tulajdonosát. 2006-ban a Bihar Megyei Tanács – amikor is Kiss Sándor töltötte be az elnöki tisztséget – az Aradi úton és az Egyetem utcán lévő telkeket adott el a cégnek, hogy azokon tömbháznegyedeket építsen fel, de ez csak nagyon kis mértékben valósult meg. Most a Megyei Tanács vissza akarja kapni a telkeket. Az ügyészek azzal vádolják a megyei tanács alelnökét, hogy annak idején több százezer eurós kenőpénzt kapott a Selinától azért, hogy a cég megnyerje a telkekre kiírt versenytárgyalást és más közbeszerzési eljárásokat.