Óriástojás készítőket díjaztak

Óriástojás készítőket díjaztak
Péntek délután a Szent László téren felállított óriássátorban díjazták azokat az óriástojásokat, melyek a Diákokért Egyesület, az Ovisuli Egyesület és a Bihar Megyei Tanács keretében működő Bihar Megye Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség (TDM) által, 0-VIII. osztályosok számára meghirdetett pályázatra érkeztek be.

Az ötletgazda tavaly Varga Friderika, a Diákokért Egyesület tagja volt, s a sikeren felbuzdulva idén ismét megszervezték a versenyt. A megjelenteket dr. Bántó Norbert, a TDM igazgatója, valamint Perecz-Simó Annamária és Pető Dalma, a Diákokért, illetve az Ovisuli egyesületek vezetői köszöntötték, majd az eredményhirdetésre került sor.

A zsűrit alkotó újságírók és szervezők úgy ítélték meg, hogy valamennyi pályamű frappáns, szép és különleges a maga módján, ezért mindegyiket díjazták, íme: 11. számú Általános Iskola IV. B osztálya, tanítónő Vass Annamária- a legkreatívabb alkotás; 16. számú Általános Iskola III. E osztálya, tanítónő Krasznai Tünde- a legnagyobb tojás; Ovisuli Egyesület- „pohár”-díj; Bonitas Speciális Iskola, igazgatónő Oláh Andrea- az online szavazás győztese; 11. számú Általános Iskola, 0. B osztály, tanítónő Perecz-Simó Annamária- a legszínesebb tojás; Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola IV. osztálya, tanítónő Koncz Ágota- „tavasz”-díj.

A TDM adott belépőket a Körösvidéki Múzeum Da Vinci-kiállítására és az állatkertbe, a Diákokért Egyesület sportszereket, könyveket, füzeteket, az Ovisuli pedig csokikat.

Ciucur Losonczi Antonius