Öregek Karácsonya Bogyoszlóban

Öregek Karácsonya Bogyoszlóban
Évekkel ezelőtt született az ötlet Bogyoszlóban: teremtsenek alkalmat az időseknek, hogy közös istentiszteleten vegyenek részt, találkozzanak, beszélgessenek. Idén is megtartották az összejövetelt.

December 27-én, kedden délután az érbogyoszlói kultúrotthon adott helyet az Öregek Karácsonya elnevezésű szeretetvendégségnek, mely a helyi lelkésznő, Orosz Márta szervezésével, valamint a presbitérium, a főgondnok, a gondnok, a nőszövetség valamint jólelkű adományozok segítségével valósulhatott meg. Az ötlet három évvel ezelőtt született, azóta minden évben megrendezésre is kerül abból a megfontolásból, hogy alkalmat teremtsenek az egyedülálló, idős személyeknek, hogy részt vehessenek egy közös istentiszteleten s itt hozzájussanak az úrvacsorához.

Találkozhatnak

Kötetlen beszélgetésre is sor került, jó hangulatban fogyasztották el a finom ebédet, amit a nőszövetség ügyes kezű asszonyai készítetek el. Közel százan vettek részt az eseményen, volt aki elmondta: sajnálja, hogy az elmúlt évben nem volt jelen egészségi állapota miatt, más elmesélte, hogy már nagyon várta az ez évi alkalmat, mert, bár falubeliek mindannyian, de ritkán találkoznak s itt most látják egymást, beszélgethetnek. A helyi felnőtt kórus kis ünnepi műsorral kedveskedett a megjelenteknek, s odakint már sötétedett, mikor távozni készültek a vendégek, akiket igény esetén autóval hazaszállítottak.

Tarpai Ildikó

Címkék: ,