Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal tárgyalt Moszkvában

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b3) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. Mellettük Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (b).
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b3) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. Mellettük Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (b). - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Moszkva, Budapest – A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a Kremlben vasárnap – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Orbán Viktor gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez. Kifejtette: Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát, és úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezésre méltó volt az orosz kultúrához.

Havasi Bertalan közölte: A megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetőleg ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos.

orb2A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (b3) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. Mellettük Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (b). | MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy “minden a korábban kialakított mederben halad” – ismertette a sajtófőnök.

A megbeszélés végén megerősítették: szeptember 18-án tartják a következő magyar-orosz csúcstalálkozót Moszkvában.

– MTI –