Orban: Meggyőződésem, hogy Dragnea napjai meg vannak számlálva

Ludovic Orban
Ludovic Orban
Meggyőződése, hogy Dragnea napjai “meg vannak számlálva”, ugyanis egyre több szociáldemokrata párttag távolodik el tőle és nem fogják követni őt, nyilatkozta csütörtökön Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

“Meggyőződésem, hogy Dragnea napjai meg vannak számlálva, a Szociáldemokrata Pártban (PSD) olyan a hangulat, hogy amint Dragnea egyre irracionálisabbá válik, egyre agresszívabb, egyre abszurdabb nyilatkozatokat tesz – egyre több szociáldemokrata párttag távolodik el tőle és nem fogják követni őrült lépéseit. Az, hogy továbbra is felfüggesztenék az államfőt, miközben semmilyen alkotmányos indokuk nincs, lerántja a leplet Dragnea igazi tervéről. Egyszerű a terv: szeretné megkaparintani az ügyészségeket, a hírszerző szolgálatokat, mert ez a harc nyitja. (…) Alapvető célja az államfő felfüggesztése, hogy időközben nevezze ki hűséges embereit az ügyészségek, szolgálatok élére és hirdesse ki az igazságügyi törvényeket, esetleg a büntető törvénykönyvet és a büntetőeljárási törvénykönyvet is.” – nyilatkozta Orban a Realitatea televízió műsorában.

Orban azt állította, hogy másfél hónapja álhírek áradatával kell szembesülnie, amelyeket a PSD terjeszt, egy “kétségbeesett PSD”, mert jelen pillanatban fej-fej mellett haladnak a közvéleménykutatások során.

www.agerpres.ro

Címkék: ,