Orban: Egyre több jel utal arra, hogy a parlamenti többség Iohannis elnök felfüggesztésére készül

Ludovic Orban
Ludovic Orban
Egyre több jel utal arra, hogy a parlamenti többség Klaus Iohannis államfő tisztségből való felfüggesztésére készül – véli a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

Ludovic Orban szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) alkotta koalíció mindent megtesz annak érdekében, “hogy kimentse Dragneát, Tăriceanut és más PSD-vezetőket” a tetteik miatti felelősségre vonás alól, és már dolgoznak a Iohannis felfüggesztését célzó eljárás előkészítésén.

“Elkeseredetten küzdenek azért, hogy Dragnea bal keze, Tăriceanu vegye át ideiglenesen Iohannis helyét, és így aztán mérhessenek csapást az igazságszolgáltatásra” – nyilatkozta Orban, hozzátéve, hogy a koalíciós pártok vezetőit már egyáltalán nem érdekli az ország nemzetközi megítélése, a demokrácia elvei, a jóérzés és a normalitás.

Arra a kérdésre, hogy konkrétan milyen jelét látja annak, hogy a PSD és az ALDE az államfő tisztségből való felfüggesztésére készül, a PNL elnöke így válaszolt: “Csak az nem látja ezeket, aki nem akarja”.
Orban nyilatkozatában rámutatott: a liberálisok kérik a parlamenti többségtől, mondjon le minden olyan kezdeményezésről, amely negatívan érintheti az ország nemzetközi megítélését, a demokráciát és az igazságszolgáltatás függetlenségét.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .