Orban: Az alkotmánybíróságon támadjuk meg a római katolikus iskola megalapítására vonatkozó törvénytervezet

Ludovic Orban, a PNL elnöke
Ludovic Orban, a PNL elnöke
A liberálisok az alkotmánybíróságon tervezik megtámadni a római katolikus iskola megalapítására vonatkozó törvénytervezet, jelentette be szerdán a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke, Ludovic Orban.

“Elemezzük a helyzetet, alkotmányossági kifogásokat keresünk. Már találtunk egy alkotmányellenes előírást és amennyiben megfelelő mennyiségű kihágást észlelünk megtámadjuk. Sajnálom, hogy ezt a tervezetet egyes ellenzékiek segítségével sikerült megszavazni” – mondta Orban a parlamentben.

Arra a kérdésre, hogy az iskola megalapításának elfogadásához köze van annak, hogy a Dăncilă-kormányt támogatta az RMDSZ, a liberális elnök pozitívan válaszolt.

“Minden bizonnyal. Az RMDSZ úgy tapad Dragneához és Tăriceanuhoz, mint bélyeg a borítékhoz. Egyébként látható, hogy az RMDSZ-nek már nincs kapcsolata azzal a politikai családdal, amelynek tagja, és ma egy mankó, amelyre a szocialista-kommunista kormány támaszkodik. Sajnálom, de azt hiszem, hogy a magyar emberek a románokhoz hasonlóan szenvednek a kormány által előidézett gazdasági, társadalmi katasztrófák miatt, és azt hiszem, hogy az RMDSZ nem képviseli azokat, akik megszavazták és ezáltal a parlamentbe küldték őket” – magyarázta Orban.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .