Optimista az edző és csapata

Csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján a Bihar FC labdarúgóinak szakirányítója, Gheorghe Silaghi az elmúlt heti hazai vereség ellenére derűlátóan nyilatkozott csapata vasárnapi összecsapásáról.

Aranyosgyéresen az egykor élvonalban szerepelő patinás csapat, a Sodronyipar vendége lesz vasárnap 14 órai kezdettel (az N24 televízós csatorna élő közvetítése miatt) a piros-kék alakulat. Nemcsak kemény, hanem igen nehéz mérkőzés is vár most a Bihar FC-re annak ellenére, hogy a korábban a labdarúgó II. Liga második csoportja egyik legerősebb együttesének számító aranyosgyéresi legénység jelenleg a gyengélkedők közé tartozik, és ha a „drótosok” nem marasztalják mindhárom pontot otthon, úgy rögtön a kieső négyek közé kerülhetnek. És csak úgy, ráadásként: vendéglátóik szeretnének visszavágni az őszi fordulóban elszenvedett súlyos, 4–0 arányú vereségért is. Hab a Sodronyipar tortáján, hogy a váradiak kénytelenek erősen tartalékosan felvenni a harcot: Lőrincz és Mihu begyűjtött sárga lapjaik miatt nem játszhatnak, ugyanekkor Bucurt lázas mandulagyulladás döntötte ki a csatasorból.

Bizonyítani szeretnének

Silaghi edző kijelentette, hogy szó sem volt bundáról a Râmnicu Vâlcea elleni meccsen, és ilyen gyanúnak még az árnyéka sem merült fel egyetlen játékosa esetében sem. – Rehabilitálni megyünk Aranyosgyéresre – mondta – és kihasználni a gólszerzési lehetőségeinket. Tény és való, tartalékos lesz a gárdánk, ám ez nem jelenti azt, hogy eleve feladnánk a harcot, sőt. Egész héten nagyon komolyan edzettek a fiúk, s állítom, fizikailag jól felkészültek. Lukács sokat javult az utóbbi időben, élvezi a bizalmamat, s kezdőember lesz, Săndulescuval elégedetlen vagyok, nincs formában, most cserejátékosként jöhet szóba. Hasonló a helyzet Andor esetében, remélem, rövid időn belül az ő magaviselete is változni fog.

Várható felállítások

Az Aranyosgyéresi Sodronyipar–Nagyváradi Bihar FC találkozón várhatóan a következő összeállításban lépnek pályára a csapatok, Sodronyipar: Perianu – Pop, Oneţ, Tímár, Ghenţi – Şerban, Gheţi, Goia, Ippei – Bar, Şagău. Edző: Dorel Purdea. Bihar FC: Lipitor – Ţârcă, Gongolea, Ambrus, Cosma – Opriceană, Pocean, Ardelean – Lukács, Ayza, R. Radu. Edző: Gheorghe Silaghi.

Szántó Sándor