Önkormányzati képzést tartottak nőknek

Önkormányzati képzést tartottak nőknek
Az RMDSZ Bihar megyei Nőszervezete önkormányzati képzést rendezett azon hölgyek számára, akik helyi vagy megyei tanácsosként, nőszervezeti vezetőként is tevékenykednek.


Kéry Hajnal megyei nőszervezeti elnök, Biró Rozália országos nőszervezeti elnök és Cseke Attila megyei RMDSZ-elnök köszöntői után a közigazgatási kerettörvényről, tanácsosi kezdeményezések lehetőségeiről, az önkormányzati tanácsok működéséről tartott előadást Delorean Gyula alprefektus a mintegy 30 résztvevő számára. Ezt követően Biró Rozália szenátor az önkormányzati képviselői, vezetői, illetve közéleti szereplői feladatkörök ellátásának lehetőségeiről, fontosságáról beszélt. Az olyan nagy tapasztalattal, sikeres karrierrel rendelkező önkormányzati vezető példájára építve mint az ötödik mandátumát töltő Nagy Gizella, Bihar település polgármestere, hangsúlyozta a következetes tevékenység, lelkes szervezői munka, hatékony érdekképviselet fontosságát.

A képzés második felében, Bokor Ágota, a Bihar Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság helyettes vezetője tartott kommunikációs képzést a résztvevők számára a nyilvános beszéd, az állásfoglalás, a felszólalás hatékonysága növelése céljából. Ezt követően a résztvevők kötetlen beszélgetését Kéry Hajnal irányította.

A szombati esemény, amelynek helyszíne az Ady Endre Líceum volt, az első azon képzési rendezvények közül, amelyet az RMDSZ Nőszervezete kezdeményezett az önkormányzati képviselő nők tevékenységének támogatása céljából.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .