Öngyilkossággal fenyegetőzött

Akt.:
Öngyilkossággal fenyegetőzött
Az elmúlt csütörtökön, este 20 óra körül egy 27 éves férfi mászott fel a városközpontban, a Moskovits palotánál levő darura. A férfi azzal fenyegetőzött, hogy a mélybe veti magát.

A helyszínen tartózkodók először azt hitték, hogy szerelmi bánatában cselekszik, de hamar kiderült, hogy nem erről volt szó. Az ismerősei elmondták, hogy a férfi, A.Ş, egy szociális ellátó központban élt sokáig, többször volt már a városházán és a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatalánál, hogy saját szociális lakást kérjen. Mivel nem kapott lakást, nagyon elégedetlen lett, ez vezethetett a csütörtöki akciójához is. A körülbelül 30 méteres magasságból a férfi folyamatosan szidta a helyi hatóságokat, őket téve felelőssé a jelenlegi életviteléért. A helyszínre rövid időn belül kiérkeztek a tűzoltók, a rendőrök és a csendőrök is.

Lemászott

A férfi magával vitt egy pengét is, amivel többször is megvágta a mellkasát. Később ledobta a ruháit és telefonját, majd alsóneműben maradva folytatta tovább a kiabálást. A.Ş több mint fél óra után sem mutatta annak jelét, hogy lemászik, hiába kérlelte a helyszínen a barátnője, aki gyermeküket is karjában tartotta. A barátnő szerint a férfi azért mászott fel, mert már elege van abból, hogy az utcán kell éljen és hogy nem kap munkát. A férfi körülbelül két óra múlva mászott le, azzal a feltétellel, hogy a rendőrök és a csendőrök elhagyják a helyszínt. Miután ez megtörtént, a férfi egyedül mászott le a daruról, barátai és ismerősei tapsolva várták, mint egy hőst. A mentők ellátták a férfi sérüléseit, majd kórházba szállították. A.Ş-t valószínűleg megbüntetik közrend és csendháborítás miatt.