Önálló operaária-estet tartottak meglepetés vendégekkel

Önálló operaária-estet tartottak meglepetés vendégekkel
Vasárnap este Thurzó Zoltán zongoraművész szervezésében és meghívására a basszus hangú Florin Mircea Ganea operaénekes lépett fel a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban.

A nagyváradi Florin Mircea Ganea operaénekes sokszínű, nevetéssel és mosollyal fűszerezett előadását élvezhette vasárnap a népes hallgatóság a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumtermében azon a nagyszerű operaesten, melyet Thurzó Zoltán szervezett, illetve zongoraművészként ő is aktívan közreműködött, kísérve a számokat.
A műsoron jól ismert operaáriák szerepeltek népszerű zeneszerzőktől- G. Rossini, G. Fr. Handel, W. A. Mozart, G. Verdi-, mint például A sevillai borbélyból a La calunia és az Il vecciotto cerca moglie, a Scipioneból a Tutta raccolta ancor, a Figaro házasságából a Non piu andrai, a Vedro mentre io respiro, az Il capro e la capretta és a La Vendetta, a Don Carlosból az Ella giammai m’amo, a Don Giovanniból a Deh vieni alla finestra és a Madamina, il catalogo e questo és a La cidarem la mano…, a Macbethből a Come dal ciel precepita. Kuriózumként felcsendült egy szervezmény egy orosz filmből is, melynek címe A szerelmem az egyetem harmadik évfolyamáról.

Három meglepetés vendége is volt a rendezvénynek: egy kislány, akinek pantomimes szerep jutott, valamint Kiss Anna Ildikó marosvásárhelyi mezzoszoprán és Ștefan Lakatos ortodox kántor, tenorénekes. A program utolsó énekszámába (L. Denza: Funiculi funicula) a közönség is bekapcsolódott, ráadásképpen pedig az O sole mio című nápolyi dal csendült fel. Megérdemelt volt az álló taps.

Ciucur Losonczi AntoniusA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .