Oltchim Európa élén

Oltchim Európa élén
Rm. Vâlcea – 1984 után ismét az Oltchim Rm. Vâlcea női kézilabda–csapata hódította el a Szuperkupát, miután a hazai pályán rendezett torna döntőjében 23–19 arányban legyőzte Oroszország legjobbját, a Zvezda Zvenigorond csapatát.

Gheorghe Tadici edző tanítványai szoros mérkőzést játszottak a Traian Sportcsarnokban, 40 percig még fej–fej mellett haladt a két együttes. Ezután az 1500 fős közönség buzdítására lassan–lassan elhúzott az Oltchim, és tíz perccel a vége előtt már hat góllal is vezettek. Végül az oroszoknak siekrült felzárkozni, de így is négy gól különbséggel a Rm. Vâlcea csapata győzött.
A román bajnokság, a Román Kupa, a Román Szuperkupa, a Kupagyőztesek Európa Kupája sorozatokban elért sikerek után ez volt az ötödik trofea, melyet begyűjtött idén Tadici csapata, míg történelme során nemzetközi porondon ötödik laklaommal nyert kontinentális tornát: IHF Kupa 1984–ben és 1989–ben, Európai Szuperkupa 1984–ben és 2007–ben, Kupagyőztesek Európa Kupája 2007–ben. Az Oltchim vitirinéből már csak egy trofea hiányzik: a Bajnokok Ligája győztesének járó serleg. Az idei kiírásban Tadici csapatának van a legnagyobb esélye, hogy ezt elnyerje.
A torna végén egyébként az Oltchim kapusa, Luminiţa Dinu a Szuperkupa legjobb kapusának járó díjat vehette át. 2005–ben a világ legjobb kapusának kihirdetett Dinu ezt a címet korábban 2003–ban és