Oltchim – Győr a BL–elődöntőben

Oltchim – Győr a BL–elődöntőben
2010 után ismét összetalálkoznak egymással az Oltchim Rm. Vâlcea és a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatai a BL elődöntőjében.

 

Ezen a hétvégén magyar és román csapatokkal rendezik a női kézilabda kontinentális kupasorozatok elődöntőinek első mérkőzéseit. A Bajnokok Ligájában a két ország legjobbja egymással küzd a döntőbe jutásért. Az Oltchim Rm. Vâlcea – Győri Audi ETO KC mérkőzés iránt hatalmas az érdeklődés, ugyanis a vâlceai meccsre már napokkal ezelőtt elfogyott minden belépő jegy.

A győriek válogatott játékosa, Görbicz Anita egyébként jó eséllyel pályázik a BL–gólkirálynői címre. Az irányító ebben az idényben 91 gólt dobott, tizenöttel többet mint a Buducsnoszt Podgorica sztárjátékosa, Bojana Popovics. Görbicz egyébként a tavalyi, illetve a 2009–es kiíráson második volt (89, illetve 94 gól), 2008–ban pedig 103 találattal csak harmadik volt a rangsorban. 2010–ben a Viborg játékosaként Cristina Vărzaru nyerte a gólkirályi címet (101 gól), miután a döntőben az Oltchimet győzték le. A román együttes abban az évben úgy jutott el a fináléba, hogy az elődöntőben a győrieket búcsúztatták. Most az ETO visszavághat az akkori fiaskóért.

A Kupagyőztesek Európa Kupájában a címvédő Ferencváros a Dinamo Volvogradot fogadja, míg az EHF Kupában a Zilahi HC pénteken játsza az első felvonást a spanyol Mar Alicante ellen, szombaton pedig a visszavágót is megrendezik a szilágysági városban.

 

Mérkőzések

Női kézilabda Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: Larvik – Buducsnoszt Podgorica (szombat, 17.45 óra, Digi Sport 3), Oltchim Rm. Vâlcea – Győri Audi ETO KC (vasárnap, 18 óra, Digi Sport 1, magyar Digi Sport). Női kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupája, elődöntő, 1. mérkőzés: Ferencváros – Dinamo Volvograd (szombat), HC Leipzig – Viborg. Női kézilabda EHF Kupa, elődöntő, 1. mérkőzés: Lada Togliatti – Vejen, Mar Alicante – Zilahi HC (péntek, 18 óra, Digi Sport 2). Visszavágó: Zilhai HC – Alicante (szombat, 11 óra, Digi Sport 1).