Oltás helikopterről

Bihar megye – A Bihar Megyei Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság közleményben tudaja azt, hogy május 8-15 között hajtja végre a megye rókapopulációjának veszettség elleni oltását.

Az Európai Unió által finanszírozott innovatív oltási módszer abból áll, hogy az oltóanyagot csalianyagban helyezik el, és ezt a csalit helikopterekből szórják ki. A szóráskor lehetőleg elkerülik a városi övezeteket, a vízfelületeket, az országutakat és a hegyvidékeket. Ezeken a helyeken kézzel helyezik ki a csalit a rókalyukak bejáratainál. Az igazgatóság felkér mindenkit arra, hogy amennyiben lakott területen kívüli helyeken, erdőben csalit találnak, ne nyúljanak hozzá, és ne engedjék a közelükbe gyermekeiket, háziállataikat. Amennyiben lakott területen találnak ilyen csalit, olyan helyen, ahol gyerekek vagy  háziállatok tartózkodnak, akkor elvihetik a csalit a legközelebbi állatorvoshoz, de csak akkor, ha kesztyűt használnak és a csalit műanyag zacskóban szállítják.

Címkék: ,


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .