„Olimpián” nyert az Ady

„Olimpián” nyert az Ady
A Kaufland bevásárlóközpont partnerségben az Értékek iskolája Egyesülettel és a Tanügyminisztériummal 2015. szeptember 15. és 2016. február 29. között „olimpiát” hirdetett országos szinten iskolák számára, az öt Bihar megyei díjazott tanintézmény közt pedig ott található az Ady Endre Középiskola is.


A jelképes díjátadó ünnepséget szerda délután tartották a Gyerekek palotájában, Alin Novac-Iuhas főtanfelügyelő és Huszár István alpolgármester jelenlétében.

Vad Márta igazgatónő az Erdély Online-nak azt nyilatkozta: maga a pályázat az iskolán kívüli tevékenységek elvégzéséből állt, fényképekkel, jelentésekkel alátámasztva, illetve külön meg kell indokolják azt is, hogy a megnyert pénz mire fogják költeni. A szerződésben leírtakat a cég korrektül betartotta, a 20 ezer euróból az első részletet már folyósították is, és egyik felét június 15-ig el kell költeni. Az iskola egyik fő célja, hogy a diákokat egy kicsit kimozdítsák a számítógépek és az okostelefonok világából, ezért az iskola udvar egyik sarkát fel szeretnék újítani, rendbe tenni, parkosítani, pingpong-asztalokkal, padokkal, hintákkal ellátni.

Arra gondolva, hogy a projektből mindenki kivette a részét, egy multifunkcionális termet is létrehoznának a szülők segítségével. Emellett feljavítanák a díszterem fénytechnikáját, a fizika laboratóriumba speciális felszereléseket vennének, valamintszakmai továbbképzést szerveznének, indítanának a tanároknak.

Ciucur Losonczi Antonius