Olimpiai kvótáért küzd Tătăran

Olimpiai kvótáért küzd Tătăran
Idén először rendezik meg az ifjúsági olimpiai játékokat. A Bakuban zajló vívó–világbajnokságon az olimpián való részvételért küzdenek, köztük a szatmárnémeti 15 éves Amalia Tătăran is.

Szerdán utazott el Bakuba Csiszár Ferenc, a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívó-edzője és tanítványa, Amalia Tătăran. A 15 éves sportoló a kadet és ifjúsági korosztályos világbajnokságon lép majd pástra Azerbajdzsán fővárosában: holnap a kadetek versenyét, április 5–én pedig a juniorok viadalait rendezik a női párbajtőrvívóknál.

Csiszár elmondta, a versenyen való helyezés azért is fontos, ugyanis kvalifikációs viadalként szerepel a nemzetközi szövetség naptárában, ami azt jelenti, a legjobbak részvételi jogot szereznek az idei első ifjúsági olimpiára. A szingapúri „nyári játékokat” augusztusban szervezik meg, a bakui világbajnokságról pedig az legjobb négy európai női párbajtőrvívó szerez kvótát. Tătăran jelenleg a 7. helyen áll a kadetek európai ranglistáján, de volt előkelőbb pozícióban is, korábban a 4. helyen is állt. „Nagy reményeket fűzünk ehhez a versenyhez, hiszen Amalia is vágyik, hogy részt vehessen a szingapúri olimpián” – mondta indulás előtt Csiszár.

Tătăran az elmúlt hónap elején részt vett a kadet korosztályosok Európa–bajnokságán is, viszont Athénban csak a 17. helyen zárt, ezért esett vissza három pozíciót a korosztályos ranglistán. „Az athéninál sokkal jobb eredményre számítók sportolómtól. Tudom, hogy többre képes” – folytatta a Szatmárnémeti SK edzője.