Olimpiai frizurák Pekingben

Olimpiai frizurák Pekingben
Vang Ta-seng (Wang Dasheng) tanító saját hároméves kisfiát, Vu Csung-huát (Wu Zhonghua) nyírta meg úgy, hogy a gyerek frizurája az olimpiai logót formázza, a tarkóján pedig a 2008-as évszám olvasható.

Az olimpiai lázban égő kínai fővárosban gyorsan népszerűvé vált az újítás, az amatőr borbélyt sokan kérték meg, hogy az ő csemetéjüket is hasonló frizurával ékesítse.

A kínai médiában nagy figyelmet keltettek a fodrászati remekek. Vang 29 gyerek fejének olimpiai fazonra vágását tűzte ki célul, a Pekingben augusztus 8-án kezdődő 29. olimpiai játékok tiszteletére.

Nemcsak az olimpiai jelképeket formázza meg hajból az amatőr borbély, de feliratokat is vág: például a “Szeretem Kínát” feliratot alakította ki egy ötéves gyerek fején.

“Ez is egy módja annak, hogy részt vegyünk a játékokon. Nem tudunk elmenni a versenyekre, mert nincs jegyünk, de a hajvágás is egy mód arra, hogy üdvözöljük a játékokat” – magyarázta az AFP-nek a kis Vu mamája.

Kínában nagy hagyománya van annak is, hog gyermekeiket neves eseményről nevezik el a szülők. Több száz “olimpia” nevű fiút és lányt anyakönyveztek azóta, hogy hivatalosan is értesültek arról, hogy a 2008-as Nyári Olimpiai Kátékokat Kína rendezheti meg.