Olimpiai címre törők csatája

Olimpiai címre törők csatája
Kétgólos vereséget szenvedett a magyar csapat a román együttestől Kolozsváron a pekingi olimpiára készülő nőikézilabda-válogatottak barátságos mérkőzésén.

A magyar válogatott játékosai a kedden elhunyt kenus, Kolonics György emlékére gyászszalaggal léptek pályára. Három vendéggóllal indult a mérkőzés, a megzavarodott rivális szakvezetője, Gheorghe Tadici szokatlanul hamar, a 4. percben időt kért. Ez hatott, mert a 12. percben már egyenlő volt az állás (6–6), az egyre agresszívebben védekező románok azonban ekkor még nem tudtak fordítani. A magyarok újítottak, és megint elléptek (7–10), de hamarosan ismét felpörgött a vendéglátók alakulata, amely a szünet előtti utolsó percben vezetett először, félidőre mégis döntetlen (13–13) volt az állás.

A folytatásban, Vérten kiállítása alatt 16–14 lett az állás, de a románok lendületét azonos létszámnál sikerült megtörni. Folytatódott a kemény csata, amelyben jobbak voltak a románok, akik negyedórával a vége előtt 23–19-re elhúztak. Ekkor Hajdu János szövetségi kapitány időt kért. A hajrában Pálinger megint remekül védett, ám a támadójáték akadozott, így nem igazán volt esély az egyenlítésre, maradt tehát a 27–25-ös végeredmény.

A két gárda ma délután 7 órakor, Nyíregyházán ismét megmérkőzik.

alc. Tények

Románia–Magyarország27–25 (13–13), Kolozsvár, 2000 néző. Kiállítások: 2, illetve 6 perc; hétméteresek: 3/2, illetve 2/2. Románia: Dinu – Maier (3 gól), Neagu (2), LECUŞANU (5 – 2 hetesből), STANCA (4), LUNGU (3), Ardean (2). Csere: Pâslaru, Tolnai (kapusok), MEIROŞU (8), BEŞE, Brădeanu, Szövetségi kapitány: Gheorge Tadici.

Magyarország: PÁLINGER – Bódi (2), Hornyák (3), Görbicz (7 – 2 hetesből), Szamoránsky P. (1), Tóth T. (4), VÉRTEN (5). Csere: Szűcs G. (1), TOMORI (2), Kovacsicz, Ferling, Borbás, Lovász. Szövetségi kapitány: Hajdu János.