Olimpia: Kezdenek fáradni a fiúk

Olimpia: Kezdenek fáradni a fiúk
Petre Hanus fáradságra hivatkozva kihagyta a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapat szerdai felkészülési mérkőzését Nagyszalontán. A „sárga–kékek” kikaptak a Belényesi Bihorultól.

 

A hatodik felkészülési mérkőzését játszotta szerdán a nagyszalontai edzőtáborban a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata. A Csík Tibor, Ioan „Lulu” Dragomir, Paul Levente edzőhármas legénysége 2–1–re kapott ki a III. Liga 5. csoportjában szereplő Belényesi Bihorultól, ez volt a harmadik veresége a „sárga–kékeknek”.

Mint arról beszámoltunk, Şuta, Marian Pop, Zsiga, Heil, Raţ és Molnar sérülés miatt nem játszott, hétfőn és kedden, de a hét elején még combizomfájdalmakra panaszkodó Gavrilescu pályára lépett szerdán. Viszont Hanus fáradságra panaszkodott, Ritli pedig megfázott, ezért ők ketten nem vállalták a szerdai játékot. „Sajnos az időjárás nincs velünk. A belényesiek ellen is erős hóviharban játszottunk, nagyon nehéz, csúszós pályán. Az ellenfél első gólja is úgy született, hogy a beívelt labdát a szél fújta be a kapuba” – mondta lapunknak Csík Tibor.

A belényesiek a találkozó első öt perce után már 2–0–ra vezettek. Ezután vették át a kezdeményezést a szatmáriak, viszont a kapu előtt ismét sokat hibáztak. A második félidőben Micaş 11–est értékesített, ezzel beállítva a meccs végeredményét.

Az előzetes program szerint csütörtökön 11 órától a III. ligás Borossebesi Naţional lesz az Olimpia utolsó nagyszalontai felkészülési partnere, viszont nem kizárt, hogy a mérkőzést a kedvezőtlen időjárás miatt halasztani fogják. Ettől függetlenül, a szatmári legénység csütörtök délután hazatér az egyhetes bihari edzőtáborból.

 

Eredmény

Szatmárnémeti Olimpia – Belényesi Bihorul 1–2 (0–2).

A szatmári gólszerző: Micaş (11–esből).

Olimpia, 1. félidő: Coman – Câmpan, Moş, Mihai Pop, Glodean, Tóth, Domuţa, Socaciu, Dănilă, Marinaş, Barbuloviciu. 2. félidő: Görbe – Jakkel, Fl. Mureşan, Micaş, Homorozan, Gavrilescu, Botos, Villand, M. Mureşan, Feier, Prodan.