Olimpia FC – Someşul: ki, kivel játszik?

Olimpia FC – Someşul: ki, kivel játszik?

A Mikolai Turul ellen játszik majd a labdarúgó Román Kupa első selejtező körében a megyei kupagyőztes Óvári Someşul. A mérkőzést július 30–án, Óváriban fogják rendezni. RomanKupa1fordulo [.rtf – 136KB]

A Someşul már játszott Román Kupa első fordulót három évvel ezelőtt, akkor viszont a szervezési hiányosságok miatt zöld asztalnál vesztett az óvári csapat.
A Szatmárnémeti Someşul az Olimpia FC ellen kellene játszon. Kérdés, hogy megrendezik–e a mérkőzést, ugyanis Someşul átengedte a III. ligás helyét annak a szilágysomlyói üzletembernek, aki az elmúlt idényben az Olimpiát finanszírozta, most pedig lemondott a sárga–kékekről. Bár papíron még létezik az Olimpia FC, csapata jelenleg nincs. Azonban a Someşul – amellett, hogy átengedte helyét a szilágyságiaknak –, még folytatja szereplését a IV. Ligában. Kérdés, hogy a szilágysomlyói vagy a IV. ligás csapat jogosult, hogy „játszon” a Román Kupában, vagy a szilágyságiak az Olimpia helyett fognak szerepelni a sorozatban, és a Someşul a IV. ligás csapattal játszik majd?