Olimpia FC a III. Ligában?

Továbbra is a III. Ligában fog szerepleni a Szatmárnémeti Olimpia focicsapat – igéri Vasile Boudi, aki egy év szünet után ismét átveszi a klub irányítását. Azt mondta, támogatók is vannak.

Úgy tűnik, mégis lesz III. ligás labdarúgó–csapata Szatmár megyének. A korábbi klub (Szatmárnémeti Olimpia 1921) elnöke, Vasile Boudi ugyanis több befektetővel újraéleszti az egyesületet, igaz, már Olimpia FC 1996 néven működik majd. Boudi elmondta, a román szövetség (FRF) elfogadja az új egyesület beiratkozását a régi helyére, így tiszta lappal (a régi klub adóságai nélkül) indulhat a III. Ligában.

Az edzői teendőket Csík Tibor és Ioan „Lulu” Dragomir látja el, Both Gábor pedig a sportigazgatója lesz az Olimpiának. „Akarjuk érezni a helyi és megyei tanács támogatását is. Ha ők is akarják, hogy legyen legalább egy III. ligás csapat a megyében, akkor ehhez – egy ideig – az ő támogatásukra is szükség van. Tudom, nagyon rossz kép alakult ki az elmúlt években a klubról, de új alapokon induló együttesről van szó. Ezt remélem majd a nagyobb szatmári befektetők is megértik, és mellénk állnak” – mondta Csík Tibor.

Az Olimpia FC egyébként a III. Liga 6. csoportjában lett sorolva, ahol egy–egy Fehér, Szeben, Beszterce–Naszód, Máramaros és Brassó megyei csapat, valamint két–két Bihar és Szilágy illetve négy–négyt Kolozs és Maros megyei együttes is szerepel.

Mikolában játszik az Oli

Holnap 17.30 órától rendezik a labdarúgó Román Kupa első selejtezőfordulóját, a Szatmárnémeti Olimpia FC pedig „hazai pályán” fogdja majd a Szatmárnémeti Someşul névvel szereplő Szilágysomlyói Silvania csapatát. Mint ismeretes, a Someşul átengedte III. ligás helyét egy szilágysomlyói üzletembernek. A III. Ligában már Szilágysomlyói Silvania néven szerepel a csapat, azonban a Román Kupában továbbra is a Szatmárnémeti Someşul szerepel. Bár az Olimpia FC gyakorlatilag csak egy napja alakult meg, pályára kell lépnie a mai kupamérkőzésen, máskülönben – a román szövetség (FRF) szabályzata szerint – kizárhatják a III. Ligából.

„Egyelőre Kincses Imre edző ificsapatával állunk ki, illetve van még néhány játékosom, akikkel kiegészülve játszhatunk a szerdai mérkőzésen” – mondta Vasile Boudi. Az Olimpia FC elnöke „saját játékosai” alatt többek között Mihovicira, Shannatra, Popra gondolt.

A szerdai mérkőzést viszont Mikolában fogják játszani, ugyanis a szatmárnémeti Olimpia Stadion gyepszönyegét a napokban cserélték.

A Román Kupa megyei szakaszának győztese, az Óvári Someşul a Mikolai Turullal kellett volna játszon. Mivel „eladta” III. ligás helyét egy Ilfov megyei település csapatának, ezért a FRF kizárta a mikolaiakat, az óváriak pedig mérkőzés nélkül továbbjutottak.