Olguța Vasilescu a vasárnapi tüntetésekről

Akt.:
Olguța Vasilescu a vasárnapi tüntetésekről
A munkaügyi miniszternek bevallása szerint nincs véleménye a vasárnap esti tüntetésekről. Lia Olguţa Vasilescu azt nyilatkozta hétfőn a téma kapcsán, hogy mindenkinek a magánügye, mit tesz a szabadidejében.


Vasilescut egy, a munkapiaci válságról rendezett vitáról való távozásakor kérdezték meg az újságírók, hogy miként vélekedik a vasárnap esti megmozdulásokról. “Nincs semmiféle véleményem. Az ő dolguk (a tüntetőké – szerk. megj.), mit tesznek a szabadidejükben” – válaszolt a miniszter.

Az újságírók tovább faggatták a tárcavezetőt, többek között azt is közölve vele, hogy a Szociáldemokrata Párt főtitkára, Codrin Ştefănescu bejelentette, olyan ellentüntetés szervezésén gondolkodik, amelyet “a Marsról is meghallanak”. “Szervezzen!” – mondta erre Vasilescu. Azt is megkérdezték a minisztertől, van-e tudomása egy esetleges újabb kormányátalakításról, amelyre jövő év elején kerülne sor. “Megint kezdjük a rossz viccekkel? Minden hónap elején ez a téma” – mondta nevetve.

Több tízezer ember tüntetett vasárnap este Bukarestben és az ország nagyobb városaiban az igazságügyi törvények tervezett módosításainak visszavonását, az adóügyi intézkedésekről szóló rendelet parlamentbeli elutasítását, továbbá a kormány, valamint a két házelnök lemondását követelve. A fővárosban több mint húszezren, Nagyszebenben hétezren, Brassóban háromezren vonultak utcára.

www.agerpres.ro