Olcsón is vásárolhatunk a Fő utcán

Olcsón is vásárolhatunk a Fő utcán
Bihar megye – Hivatalosan augusztus elsejétől kezdődhetnek a szezonvégi árleszállítások, de a nagyváradi Fő utcán máris szinte lépésről lépésre hirdetik a boltok a különféle kedvezményeket.

Florin Barsan, a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal kereskedelmi ellenörző osztályának felelőse lapunknak elmondta: tegnapig tizennégy nagyvárdi cég jelezte náluk, hogy szezonvégi árleszállításra készül. Főként nagyobb cégek adtak le kérvényt, többek között a Körös Nagyáruház. Ez csak a kezdet, tette hozá, hiszen más években is a kérvények java augusztus elején szokott beérkezni. A lényeg, hogy a boltoknak két héttel korábban jelezniük kell, ha szezonvégi árleszállításra készülnek, ez augusztus elsejétől október végéig tarthat; viszont ha úgynevezett promóciót szerveznek, ahhoz semmilyen jóváhagyásra nincs szükségük a polgármesteri hivataltól. Tavaly egyébként mintegy hatvan cég igényelte a polgármesteri hivatal jóváhagyását arra, hogy szezonvégi árleszállítást szervezzen.

Kedvezőbb, mint a piacon

A Fő utcán lépten nyomon hirdetik a boltok az árleszállításokat, promóciókat. A délelőtti órákban ugyan elég üreseknek tüntek az üzletek, de az általunk megkérdezett eladók szerint délutánonként sok a vásárló, s az olcsó öltözékeknek, lábbeliknek, kiegészítőknek nagy keletjük van. Az M Shoesban ötven százalékig terjedő árleszállítást hirdetnek a lábbeliknél, táskákat pedig 25 százalékkal vásárolhatunk olcsóbban, mint egyébként. A Kenvelonál már hatvan százalékig terjed az akció, a Leonardóban hetven százalékig, a Rinascimentóban pedig a reklám szerint akár nyolcvan százalékkal olcsóbban is hozzájuthatunk bizonyos termékekhez. Bár még a leszállított árú termékek közül sem mindegyik nevezhető olcsónak, ahogy láttuk, nemcsak jobb minőségű, de határozottan jobb árú nyári öltözékekhez, kiegészítőkhöz lehet hozzájutni ilyenkor a központban, mint például a piaci bazárokban.

Konfekciók, táskák

A nagyváradi Körös Nagyáruházban szinte az egész első emeleten különféle árleszállításokat hirdetnek, ezek némelyike már július második felétől tart. Már többéves hagyomány, hogy a nagyáruházban lévő House of Art jelentős árleszállítást szervez, most sincs ez másképp. Néhány példa: férfiingeket az eddigi 89,9 lej helyett 29,9 lejért lehet megvásárolni, táskákat a korábbi 89,9 le helyett 59,9 lejért árulnak, továbbá azok, amelyek mostanáig 59,9 lejbe kerültek, újabban 39,9 lejt kóstálnak.

Neumann Andrea