Olcsóbb gyógyszerek a listán

Azonos hatóanyagú, ám lejárt szabadalmú gyógyszerekkel helyettesítik az eredeti, jóval drágább termékeket a kompenzált gyógyszerek listáján, nyilatkozta a napokban Lucian Duţă.

Azonos hatóanyagú, ám lejárt szabadalmú gyógyszerekkel helyettesítik az eredeti, jóval drágább termékeket a kompenzált gyógyszerek listáján, nyilatkozta a napokban Lucian Duţă, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár elnöke, aki szerint ez mintegy 20%-os megtakarítást jelent, s egyúttal szélesebb körű hozzáférést a különböző kezelésekhez. Mint mondta, a lejárt szabadalmú gyógyszerek ugyanolyan hatékonyak, mint az eredetiek, Franciaországban és Angliában is ezeket használják. „De ha egy gyógyszernek nincs lejárt szabadalmú variánsa, akkor az eredeti készítmény fog a listán szerepelni” – tette hozzá.


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter