Olcsó kisautóval rukkol elő a Volkswagen is

Két éven belül nagyon olcsó autót dob piacra a Volkswagen. A pénteki Frankfurter Rundschau című lap cikke szerint a német gépjárműipari konszern így reagál a nemrég bemutatott 33 lóerős indiai Tata modellre, amelyet alig 400 ezer forintnyi dollárért árusítanak majd.

Európa legnagyobb autógyára, a wolfsburgi székhelyű Volkswagen 2009 végén, 2010 elején dobja piacra az ocsó autót, amelynek ára jóval 10 ezer euró, azaz 2,5 millió forint alatt lesz. A frankfurti lap úgy tudja, hogy az alacsony üzemanyagfogasztású, minimális felszereltségű, ám biztonságos modellt Indiában gyártják majd.

Az elsősorban a fejlődő országok piacait megcélzó új VW-re óriási kereslet lenne az Európai Unióban is, a szakemberek szerint. A német minőség indiai áron, új társadalmi rétegek, akár tartósan munkanélküliek és kisnyugdíjasok számára is megfizethetővé tehetné a gépjárműtartást. Az olcsó kocsikra való igényt tükrözi a tavaly debütált, 7.400 eurós, 1 millió 800 ezer forintos alapáron kínált romániai Dacia Logan nem várt sikere Németországban.