Olaszországi cirkusz Nagyváradon

Olaszországi cirkusz Nagyváradon

Nagyvárad – Április 21-ig vendégeskedik Nagyváradon a Circo di Italia cirkusz. Lámák, zebrák, nagymacskák várják az érdeklődőket minden délután.

Neves állatodimár família alapította a nagy múlttal rendelkező cirkuszt, mely Szerbia, Törökország és Olaszország után Romániában elsőként Nagyváradon vert sátrat másfél hétre. A kiszolgáló személyzet mellett mintegy 25 artista és 30 állat gondoskodik a felhőtlen szórakozásról, az előadások előtt, után és között. Naponta 10–17 óra között állatkiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők 5 lejért, a tigris, az oroszlán és a majmok várják elsősorban a gyermekeket. Az előadások hétköznap 18 órától, szombaton és vasárnap 15 és 18 órától láthatók. Az utolsó fellépés április 21-én 17 órától lesz.

Szenzációs attrakció

A cirkusz legérdekesebb és leglátványosabb műsorszáma Lila, a nőstény elefánt, amely negyvenéves fejével még mindig lomhaságát meghazudtolva baktat arrafelé, ahol füvet és abrakot lát. Partnere a látványos műsorszámban a tulajdonos Antal Donert unokája, a négyéves Melanie Donert.  Stefan Burfet, a cirkusz egyik alkalmazottja lapunknak elmondta, azért szenzációs szám az elefántos, mert ekkora állat már viszonylag kevés cirkuszban szokott fellépni, főleg ilyen zsenge korú partnernővel. De aki részt vesz az előadáson, láthat még lámákat, zebrákat, majmokat is. Jegyek a cirkusz bejáratánál válthatók. A felnőttjegyek ára 20, a gyermekjegyeké 15 lej. A páholy egységesen 25 lejbe kerül. Legalább 25 fős szervezett csoportok esetén a jegy egy főre 10 lejbe kerül.

 

Nagy Anikó