Oktató rendőrök

Oktató rendőrök
Nagyvárad – Marius Vasi és Florin Capris, a nagyváradi Közösségi rendőrség munkatársai csütörtökön délelőtt a nagyváradi Ady Endre iskolába látogattak, ahol a közlekesési szabályok betartásának fontosságára és az ezek áthágásából származó veszélyekre hívták fel az iskola 6A és 6B osztályos diákjainak figyelmét.

Az iskola könyvtárában tartott felvilágosító osztályfőnöki órán először két kisfilmet vetítettek le a gyerekeknek, melyekben egy tíz éves forma fiú meséli el saját balesetének történetét. A kisfilmek megtekintése után a rendőrök és a tanulók megbeszélték a látottakat. A beszélgetés során a gyerekek megtudhatták, hogy 2007-ben Bihar megyében 56 gyerek szenvedett balesetet, kettő közülük meghalt, 49 súlyosan megsérült.

A balesetek legfőbb okai közé tartozik az, hogy a gyerekek nem elég körültekintőek, amikor átkelnek az úttesten, a közutak melletti játszadozás (labdázás, fogócskázás stb.) szintén sok baleset forrása, és sajnos sok baleset történt amiatt is, hogy a felnőttek nem felügyelték kellő odafigyeléssel a 0-14 éves korosztályú gyermekeket. A kisfilmeket egyébként elkészítésük óta most, az Ady Endre iskolában mutatták be először.