Oktatási tárca: A fizikai megerőltetés alól felmentett tanulóknak is jelen kell lenniük a testnevelés órákon

Oktatási tárca: A fizikai megerőltetés alól felmentett tanulóknak is jelen kell lenniük a testnevelés órákon
A fizikai megerőltetés alól felmentett diákoknak is jelen kell lenniük a testnevelés órákon – figyelmeztetett Facebook-oldalán a Tanügyminisztérium.

A tárca azt is leírja, mi az eljárás felmentett diákok esetében: ‘Az órákról való hiányzást bevezetik a naplóba. A testnevelő tanár a megfelelő rovatnál jelzi a naplóban, hogy ‘felmentve a szemeszter idejére’ vagy ‘felmentve egész évre’, megnevezi a felmentést alátámasztó orvosi igazolás számát és kiállításának dátumát.’

A tornaórákról felmentett tanuló nem kap jegyet az illető tantárgyból, és nem zárják le félév vagy év végén, teszi hozzá a szaktárca bejegyzésében.

Hogy a felmentett diák is vegyen részt a közösség tevékenységében, a tanár olyan feladatokkal bízhatja meg, amelyek nem igényelnek fizikai erőfeszítést: például stopperórával mérheti társai eredményeit, vezetheti a ponttáblázatot, vagy játszhatja a bíró szerepét – javasolja a minisztérium., amely azt is leszögezi: a testnevelési órákon a felmentett tanulónak nem kell tornaruhát viselnie, de mindenképpen olyan cipő kell hogy legyen a lábán, amellyel bemehet a sportterembe.

AGERPRES/(RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

www.agerpres.ro