Az oktatási miniszter szerint jó lenne, ha nem minden iskolában kezdődne 8-tól a tanítás

Akt.:
Az oktatási miniszter szerint jó lenne, ha nem minden iskolában kezdődne 8-tól a tanítás
Javaslatokat vár az oktatási miniszter annak kivitelezésére, hogy – a reggeli forgalmi dugók elkerülése érdekében – ne minden iskolában kezdődjön 8-kor a tanítás.

Ecaterina Andronescu tárcavezető a romániai megyei jogú városok egyesületének szerdai közgyűlésén vetette fel a témát, reagálva Gabriela Firea bukaresti főpolgármester kezdeményezésére, aki bejelentette, hogy iskolabusz-hálózat kialakításával próbálná meg felszámolni a forgalmi dugókat a fővárosban, és a tárcavezető támogatását kérte ehhez.

“Egyetértek a polgármester javaslatával, sőt azon gondolkodtam – és lehet, hogy ez más városokra is érvényes -, kitalálhatnánk egy megoldást arra, hogy ne minden iskolában kezdődjön 8-kor a tanítás. Próbáljuk meg kitolni az iskolakezdés időpontját, hogy ne legyenek túlzsúfoltak a városok” – mondta a miniszter, hozzátéve, hogy az általa vezetett tárca nyitott az ezzel kapcsolatos javaslatokra.

www.agerpres.ro



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .