Oktatási miniszter: a nyári vakáció idején is kapnak ösztöndíjat az egyetemi hallgatók

Oktatási miniszter: a nyári vakáció idején is kapnak ösztöndíjat az egyetemi hallgatók
Az egyetemi hallgatók a nyári vakáció idején is részesülnek ösztöndíjban, tájékoztatott hétfőn Liviu Pop tanügyminiszter.

A 2017/137-es törvény értelmében, amely júniusban lépett érvénybe, az egyetemi hallgatók az egyetemi év (12 hónap) teljes ideje alatt részesülnek ösztöndíjban, a támogatás kategóriájától függetlenül.

Az oktatási tárca vezetője szerint a júliusi ösztöndíjak összege megegyezik a június hónapban kiutalt összegekkel, függetlenül attól, hogy hány vakációs nap volt az adott hónapban. Az egyetemi hallgatók augusztusban is a júniusival megegyező összegű ösztöndíjak kapnak.

Liviu Pop szerint a 2017-es évi állami költségvetés létrehozásakor az ösztöndíjalapot az oktatási tevékenységek időtartama alapján számolták ki (átlagosan 8,3 hónap). A 137-es törvény elfogadását követően az oktatási tevékenységek időtartamát egész évre növelték, így a vakációkat is magába foglalja az egyetemi év.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .