“Öko termékek – öko szállítás – Nagyváradon, a pentruBar.ro-tól”

Akt.:
“Öko termékek – öko szállítás – Nagyváradon, a pentruBar.ro-tól”
Tekintettel arra, hogy az Európai Unió részéről megkongatták a vészharangot a műanyag szennyezés csökkentése érdekében, Kohr Zsolt nagyváradi vállalkozó a pentruBar.ro néven futó vállalkozás tulajdonosa, aki 2010 óta gyűjti tapasztalatait, segítséget nyújt a HORECA ágazatban, és piacra dobja a lebomló BIO kartonból készült öko szívószálat, a különböző ízű, ehető, és az újrafelhasználható, fémből készült szívószálakat.

Ezek a jelenlegi műanyag szívószálat helyettesítik. Továbbá ezeknek az ökotermékeknek a forgalmazása Nagyváradon két elektromos robogóval történik.

Bihari Napló: Honnan jött ez az ötlet?
Kohr Zsolt: Az ötlet, a szakmán belül Kelet-Európában megtartott több vásár, kiállítás és verseny látogatás során jött. Megfigyelve az ottani tendenciákat, igyekszünk a legjobb és a legújabb ötleteket Romániába is elhozni. Ott láttuk először és örömmel fogadtuk az öko termék nem szennyező módon történő szállítását. Így született meg az „Öko termékek – öko szállítás” kísérleti projekt.
BN: Kinek szól az Önök ajánlata?
Kohr Zsolt: Támogatni és segíteni akarjuk a csaposokat és a HORECA területén tevékenykedőket.
BN: Hol fogják megvalósítani az „Öko termékek – öko szállítás” projektet?
Kohr Zsolt: Jelen pillanatban ez a kísérleti projekt csak Nagyvárad területén működik, mert a szállítás elektromos robogókon történik. A jövőben országos terjeszkedésre gondolunk.
BN: Miben állnak az Önök által szállított öko termékek?
Kohr Zsolt: Az öko termék területén a gyümölcslevekhez alkalmazott műanyag szívószálak alternatívájával kezdtük: ezek között vannak ehető, bio / újrahasznosítható és 100% -ban biológiailag lebomló termékek.

Az ehető termékek különböző ízűek lehetnek: lime, citrom, eper, fahéj, gyömbér és zöld alma. A szívószál nem változtatja meg az italok ízét, csak fokozza aromájukat.
Az öko szívószálak újrahasznosítható papírból készülnek. Bár ezek a szívószálak biológiailag lebomlanak, használat közben nem bomlanak fel.
A műanyag szívószálak pótlásának másik alternatívája a fémszál. Ez ideális megoldást jelent a klasszikus műanyag szívószálak lecserélésére. Ezek rozsdamentes fémből készülnek, nem károsítják az egészséget, nem szívják magukba a szagokat és persze tartósak is.

További részletek: https://pentrubar.ro/ro/ és https://www.facebook.com/PentruBar/

 

Fizetett hirdetés!

CH 92952