Okelvelet kaptak

Bihar megye – A nagyváradi Mihai Eminescu Főgimnázium kilencven diákjának adták át ma délelőtt ünnepélyes keretek között azt az oklevelet, mely bizonyítja, hog elvégezték az ECDL alapszintű számítógépkezelői képzését.

Iosif Eilender igazgató szólt elősztör a jelenlévőkhöz: mint mondta, 2003 márciusában esett szó először arról, hogy a tanintézetet ECDL-központként akkreditálják, akkor még nem tudot sok mindent erről a képzésről. Kevéssel később a hazai iskolaigazgatók közül másodikként megszerezte az alapfokú ECDLoklevelet, melyet jelenleg148 orszgában ismernek el.
Mint megtudtuk, a képzés nincs korhoz kötve – vannak általános iskolások, akik már a haladó szintű vizsgákat is letették. Amellett, hogy az oklevél nemzetközileg is elismert, a diákoknak azért is előnyt jelent, mert az érettségin biztosítja a legmagasabb informatikai kompetenciát – s ehhez még csak meg sem kell jelenni a vizsgán.
Az oklevelek ünnepélyes kiosztásán Ana Dulu, az ECDL országos igazgatója gratulált a diákoknak, majd Cristian Vereş területi felelős hangsúlyozta ki a képzés fontosságát.