O.J. Simpson – 125 000 dolláros óvadék

O.J. Simpson – 125 000 dolláros óvadék
125 000 dolláros (22,5 millió forintos) óvadék ellenében akár már szerdán távozhat a börtönből O.J. Simpson – így döntött egy Las Vegasi bíróság.

Az egykori sportolót emberrablással és fegyveres rablással vádolják. Szerdán jelent meg először a bíróság előtt, ahol csupán arra kellett válaszolnia, hogy megértette-e a vádakat. A 60 éves, volt sportolónak le kellett adnia az útlevelét. Ha emberrablás vádjával elítélik, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

Az egykori amerikaifutball-sztárt azzal vádolják, hogy múlt hét csütörtökön egy Las Vegasi hotelben több társával betört egy hotelszobába és sportrelikviákat rabolt két kereskedőtől. Letartóztatása előtt Simpson azt állította, hogy olyan tárgyakat próbált visszaszerezni, amiket korábban tőle loptak el. Azt pedig tagadta, hogy bármelyiküknek fegyvere lett volna.

A rablás egyik áldozata, Bruce Fromong kedd este kórházba került Los Angelesben, mert szívrohamot kapott. A következő bírósági meghallgatás október 22-én lesz az ügyben.

Simpsont 1994-ben volt feleségének és annak barátjának brutális meggyilkolásával vádolták, de végül felmentették. 1997-ben polgári perben ugyanebben az ügyben bűnösnek találták és 33 és fél millió dollár kártérítés fizetésére kötelezték.