Odafigyelnek az élelmiszerekre

A fokozottabb ellenőrzések miatt semmilyen pótintézkedést nem kell bevezetnünk azért, hogy polcainkon ne jelenjenek meg gyanús eredetű, vagy lejárt szavatosságú élelmiszerek – mondta el Keszler Gyögy, a Szabolcs Coop Rt. általános vezérigazgató helyettese. Folyamatosan ellenőrzik a polcokon található árukészletek szavatossági idejét. Korábbi cikkünk a témában [.pdf – 31KB]

Az általunk készített, és forgalmazott termékeket a környéken élő, és folyamatosan ellenőrzött termelőktől, és beszállítóktól vesszük. A tárolás, és az értékesítés is olyan körülmények között zajlik, amiket előírnak a szakhatóságok. A biztonságot tovább növeli az, az intézkedésünk, amely során a boltvezetőink olyan képzésben részesülnek, hogy ki tudják szűrni a nem megfelelő minőségű termékeket. A kisboltoknak általában állandó vásárlóik vannak, akik a megszokott, és jó minőségű termékeket keresik, és nekünk arra kell oda figyelnünk, hogy az árút a megfelelő körülmények között tároljuk, és csak a kellő mennyiséget szerezzük be.

Mi még kiegészítettük azzal, hogy hetente ellenőrizzük az árú készletet, és ezzel egy időben a bolt minden egyes négyzetcentiméterét kitakarítjuk, a szokásos napi takarításokon felül – közölte Nagyházi Zsolt, nyíregyházi kisbolt-tulajdonos.

– Kiss Béla -