„Ó Erdély szép hazám”

Akt.:
„Ó Erdély szép hazám”
Már a címe is nagy gondolatokat ébreszt, 2016. márc. 13.-án vasárnap ezzel s címmel csendülnek fel a magyar nóták és operettek, hogy bemutassák az Erdélyben élő énekesek egyik legnevesebb tagjait.

Azokat a magyar embereket, székelyeket, akik nem csak nyelvükben, de szívükben is hű maradtak az óhazához. Most a 44. nagy gála előadáson Ők a legnevesebb művészek jelennek meg a színen, hogy megszólaltassák szívük, lelkük legszebb dallamait, tudtuk meg Balogh Imrétől a rendezőtől, a Debreceni Magyar Dal és Nóta Színház Egyesület elnökétől.

HAON: Miben különbözik és kik fognak ezen az előadáson fellépni?
BI: A mi előadásaink eléggé színesek, mert az énekesek közül mindig a legjobbakat szoktuk felkérni. Közülük is főleg a távol élőket, mert őket ismeri a közönség legkevésbé. Most az a különbség, hogy egy elszakított országnyi terület legnevesebb lányai, fiai mutatják be dalaikban is az összetartozás szándékát, az elszakított haza bámulatos szépségeit. Erdély, a Székely föld szülte és nevelte korábban is a legnevesebb halhatatlan énekeseket a magyar nótában és operettben is. Célul tűztük ki hogy bemutassuk és megismertessük a határon túli csodálatos művészeket, ezzel is segítve az összetartozást, egymás segítését a magyar nóta fenntartásában és továbbvitelében. A magyarság összetartozását nem választhatják el a határok, az egységet jelenti a közös cél és az ezer éves ősi történelmünk.

HAON: Mit lehet tudni az Erdélyi művészekről?
BI: Dr Buta Árpád a Székelyföldről, Marosvásárhelyről érkezik. Ő a zenei végzettség legmagasabb fokát érte el, és ebből doktorált is. Boros Emese, az énekes partnere szintén Marosvásárhelyi, és Ő is zeneakadémiát végzett. Mindketten óriási népszerűségnek örvendenek. Most a komolyzene mellett a nótákkal és operettekkel is bemutatkoznak.
Szilágyi Sándort és Miklós Szilviát már több alkalommal láthatta a mi közönségünk. Őket már bemutatja a nevük, ismert és igen kedvelt művészek, minden alkalommal páratlan sikert arattak.
Tasnádi Ferencz és felesége Melinda szintén zeneakadémiát végzett, felkészült énekesek. Ők Nagyváradról érkeznek és az operettek mellett a magyar nótában is komoly sikerük van. Meglepetésként talán még szinesebbé és méltán fergetegessé teszi az előadásunkat két pár igazi hivatásos Székely népitáncos. Ők majd bemutatják az ízes székelyföldi táncukat.

HAON: Mi az üzenetük a közönség felé?
BI: Ezzel az előadással az a célunk hogy Erdély a székelyföld összetartozása mellett ne csak a földrészek, hanem az emberi kapcsolatok is szorosabbra fűződjenek. Várjuk Partiumban lakó kedves vendégeket is előadásunkra, kibővítve ezzel a közönség sorait.
A nőnapi köszöntőket ebbe az előadásba tervezzük, bizonyára most is érdemes lesz AJÁNDÉK jeggyel meglepni a szeretteiket. Ettől függetlenül minden kedves vendéget nagy szeretettel várunk.
Információ a rendezőnél Balogh Imre Tel: 36/06/306342-844 Email: baloghimre49@gmail.com
Jegyek: 1500 Ft, ill 2700 Ft/db áron kaphatók elővételben!