Nyuszi ült a Petőfi-parkban

Nyuszi ült a Petőfi-parkban
Az RMDSZ várad-réti körzeti szervezete, a The Different Egyesület és a Communitas Alapítvány támogatásával idén nagyszombaton is megszervezte hagyományos húsvéti programkavalkádját a Petőfi-parkban. Az események délelőtt 10 órától kezdődtek.


Évről-évre remek szórakozási lehetőséget biztosít kicsiknek és nagyoknak egyaránt- már ha az időjárás is megengedi- az RMDSZ várad-réti körzete által szervezett Nyuszi ül a parkban elnevezésű húsvéti programkavalkád a Petőfi-parkban, mely immáron a tizennegyedik kiadásához érkezett az elmúlt nagyszombaton.

Az idén is volt többek közt tojáskereső-, rajz- és locsolóversmondó verseny, nyuszisimogató, kézműves-foglalkozás és bábelőadás.
Ebben az esztendőben a szervezők mellé állt a The Different Egyesület és a Communitas Alapítvány is, a legrégebbi húsvétra hangoló gyermekrendezvény pedig Huszár István alpolgármester rövid köszöntőbeszéde után a hagyományokhoz híven tojáskereséssel kezdődött. (A nyuszik 900 tojást rejtettek el a fűben, illetve a bokrok közt, a versenyzők pedig két kategóriában indultak).

Programok

Természetesen sor került az elmaradhatatlan locsolóversmondó-versenyre is, és egész végig lehetett ügyeskedni a nyuszi kézműves műhelyében Kor Mária tanító néni segítségével. Volt nyusziolimpia is György Éva gyógypedagógus vezetésével, amelyen a nyusziútlevéllel lehetett részt venni. A Magocska bábcsoport a Húsvét Nagyinál című előadással készült, és természetesen karitatív célú tombolasorsolást is tartottak, melynek fődíja egy óriás nyúl volt.
Több vállalkozó, cég, illetve szervezet (a várad-réti református imakör és a dél-rogériuszi RMDSZ-körzet) is támogatta a jó hangulatban zajlott eseményt, önkéntesként pedig a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a hegyközcsatári Általános Iskola néhány diákja működött közre.

Ciucur Losonczi Antonius