Nyuszi ült a Petőfi-parkban

Akt.:
Nyuszi ült a Petőfi-parkban
Nagyszombat délelőttjén a nagyvárad-réti RMDSZ-körzet a Petőfi-parkban ismét megszervezte Nyuszi ül a parkban elnevezésű húsvéti színes programkavalkádját. Az idő is megfelelő volt.

Nagyszombat délelőttjén, vagyis az idén április 15-én a Communitas Alapítvány támogatásával a nagyvárad-réti RMDSZ-körzet együttműködve a dél-rogériuszi szervezettel és a The Different Egyesülettel, a Petőfi-parkban ismét megszervezte évről-évre nagy sikernek örvendő, és ha csak az időjárás nem szól közbe, egyre több érdeklődőt vonzó Nyuszi ül a parkban elnevezésű hagyományos húsvéti színes programkavalkádját, immár tizenötödik alkalommal.

Simon Ferenc hegyközkovácsi vállalkozó jóvoltából 1000 tojást rejtettek el a bokrok közt, melyeket a családi esemény gyermek résztvevői két csoportra osztva nagy lelkesedéssel kerestek a szüleik, nagyszüleik buzdítása közepette. Ehhez, illetve a további eseménydús programokhoz nem csupán a műsorvezető szerepét ellátó Somogyi Orsolya várad-réti körzeti elnök kívánt jó szórakozást, hanem Huszár István váradi RMDSZ-elnök, valamint Szabó Ödön parlamenti képviselő, a megyei szervezet ügyvezető elnöke is.

Locsolóversek

A továbbiakban a már megszokott menetrend szerint folytatódtak a tevékenységek, vagyis volt locsolóversmondó verseny (a zsűrit Mikloviciu Ibolya, a várad-réti RMDSZ választmányi tagja, Nagy-Pető Réka, a 34. számú óvoda óvónője és Kele Tünde, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum tanárnője alkotta), kézműves sarok, állatsimogató, rajzolási lehetőség stb. A tombola ezúttal is jótékony célt szolgált.

A rendezvény sikeréhez a hegyközcsatári Benedek Elek Általános iskola, a szalárdi, a hegyközpályi és a paptamási önkormányzatok, valamint a réti református templom imaközössége is hozzájárultak.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: ,