Nyugdíjasok és szellemi fogyatékosok múzeumi látogatása

Nyugdíjasok és szellemi fogyatékosok múzeumi látogatása
Szatmár megye — A Caritas szervezésében július 16–án, szerdán nyugdíjasok egy csoportja és szellemi fogyatékos fiatalok meglátogatták a Szatmár Megyei Múzem történelmi részlegén nyílt állandó kiállítást.

A szatmárnémeti Caritasnak tavaly októberben indult projektje az idősek és a szellemi fogyatékos emberek szocializációját tűzte ki célul. Projektjük keretében a Reménység Központot látogató nyugdíjasok egy csoportja és a segélyszervezet szolgáltatását igénybevevő fiatalok és szociális munkások meglátogatták a Szatmár Megyei Múzem történelmi részlegén nyílt állandó kiállítást. A szakemberek szerint azoknak az embereknek akik már nem dolgoznak, azaz a nyugdíjasok esetében könnyebben leépülnek társadalmi kapcsolataik. A szellemi fogyatékos személyek esetében is fennáll a marginalizáció veszélye, az általános tapasztalat azt mutatja, hogy többnyire őket is kerülik az emberek. A lehetőségek függvényében ezen a helyzeten szeretne változtatni a Caritas vagyis tudatosítani az emberekben azt, hogy mindenki szerves része a társadalomnak: úgy az idősek mint a szellemi fogyatékos emberek.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .